Snel een betrouwbare notariële akte nodig?
Wij zijn ervaren én actief in meerdere rechtsgebieden.
Maak een afspraak bij ons kantoor in Amersfoort.
033 – 450 70 90 info@vvlnotarissen.nl

Scheiden

Soms pakt een relatie niet uit zoals u had gehoopt. U gaat uit elkaar en moet alles verdelen. Bij de meeste spullen lukt dat wel, maar de hypotheek en de koopwoning: hoe verdeelt u die?

Officieel uit elkaar

Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, moet u een echtscheidingsconvenant opstellen om officieel uit elkaar te kunnen gaan. In een echtscheidingsconvenant legt u alle afspraken vast die over de scheiding gaan. Bijvoorbeeld afspraken over de verdeling van spullen, maar ook de alimentatie en het pensioen. Meestal stelt een advocaat een echtscheidingsconvenant voor u op.

Voor de verdeling van bepaalde zaken moet u naar de notaris. Zo staat het in de wet. Dit geldt onder andere voor het verdelen van onroerend goed, zoals een hypotheek en een koopwoning. Hiervoor heeft u een akte van verdeling nodig.

Hoe komt u aan een akte van verdeling?

Maak gebruik van onze juridische kennis, vraag ons om advies. Door onze ruime ervaring als notaris in familierecht en onroerend goed kunnen wij een akte van verdeling snel én vakkundig opstellen. Hoe wordt de woning verdeeld, tegen welke voorwaarden en wie blijft aansprakelijk voor de lening (hypotheek) die jullie samen hebben afgesloten? In de akte van verdeling leggen wij duidelijk vast wat de afspraken voor de toekomst zijn. Wij controleren de juridische status van de woning en de eigendomsrechten van alle partijen. Na het ondertekenen van de akte (het passeren) schrijven wij een gewaarmerkte kopie van de akte in bij de openbare registers van het Kadaster. De overdracht is dan een feit. De woning heeft officieel een nieuwe eigenaar, een van u beiden kan in de woning blijven wonen.

Behoefte aan ondersteuning bij de verdeling van uw woning?

Vraag via onze website een offerte op. Gratis en vrijblijvend.

Offerte opvragen

Tip!

Gaat u scheiden en heeft u een testament? Staat uw ex-partner als erfgenaam in uw testament? Ga dan na of uw testament nog overeenkomt met uw wensen voor later. Een testament kunt u op elk moment aanpassen (herroepen).

Waarom De VriesVellenga Leenknegt Notarissen inschakelen?

√ Wij hebben ruime ervaring als notaris in familierechtzaken en onroerend goed. Uw vragen kunnen wij meestal direct beantwoorden.
√ In gewoon Nederlands leggen wij uit wat u precies kunt regelen in een akte van verdeling. Zo weet iedereen precies waar hij voor tekent.
√ U profiteert van ons uitgebreide netwerk, wij werken nauw samen met diverse financiële instellingen.
√ Wij denken met u mee. Heeft u alles goed geregeld voor later, voor uw kinderen?

Daarom dus!

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste afspraken

mr. Heidi Stitselaar-van Dijk
Kandidaat Notaris

Bel 033-4508397 of mail naar stitselaar@vvlnotarissen.nl

mr. Sophie Bot-Lokin
Kandidaat Notaris

Bel 033-4507097 of mail naar bot@vvlnotarissen.nl

Nieuws