Historie

portret_devries[1]Wij zijn al een tijd actief als notaris in Amersfoort en omgeving. In 2009 hebben onze drie (oud-)notarissen hun krachten gebundeld. Mr. Kees-Jan de Vries, mr. Fokko Vellenga en mr. Jelle Leenknegt: allemaal hebben ze dezelfde ambitie. Juridische dienstverlening op maat aanbieden. Dienstverlening die van hoge kwaliteit is en die voldoet aan de eisen van onze steeds ingewikkelder wordende samenleving. Alle drie onze (oud)-notarissen zetten hun vakmanschap en ruime ervaring in om klanten te ondersteunen bij alle belangrijke beslissingen in hun leven.

Nieuwe naam, nieuw pand

portret_vellenga[1]Sindsdien heten wij De VriesVellenga Leenknegt Notarissen en werken wij samen vanuit een modern kantoor op het bedrijventerrein Calveen in Amersfoort. Ons kantoor is goed bereikbaar vanuit alle richtingen. Ons team bestaat uit hoog opgeleide en gespecialiseerde medewerkers. Wij zijn allemaal thuis in één of meerdere rechtsgebieden.

Oudste notariskantoor van Amersfoort

portret_leenknegt[1]Verhuizen betekent ook afscheid nemen van. Onze adviseur en oud-notaris mr. Jelle Leenknegt sloot de deuren van zijn kantoor aan Het Zand 39. Een bijzondere plek, gelegen in de binnenstad. Het was een van de oudste notariskantoren van Amersfoort. Gevestigd in een patriciërswoning, naast de kapel van Sint Aegten, pal tegenover museum Flehite en achter de Koppelpoort. De geschiedenis van het pand gaat terug tot de Middeleeuwen. In die tijd gebruikten de zusters van St. Aegten het pand als klooster. In 1812 trok een notaris er in en hield er zijn kantoor. Dat bleef jaren zo.

Het kantoor aan Het Zand vertegenwoordigde het klassieke notariaat: de eerbiedwaardige, notabele notaris, die werken en wonen combineerde in zijn monumentale behuizing met park en vijver. De notaris was een autoriteit. Hij, zijn ambt, stond voor tientallen jaren vertrouwen en (rechts)zekerheid. Sommige notarissen werden een begrip: Te Leuken, Van ’t Eind, Knoppers, Van Daatselaar. Hun namen leven tot op de dag van vandaag voort.

Wij zetten de traditie voort

portret_van_daatselaar[1]

Wij blijven vakmanschap combineren met een klantvriendelijke aanpak. Bij ons kunt u altijd terecht voor onafhankelijk en deskundig advies op maat.

Bel of mail ons gerust als u meer wilt weten over onze diensten, maak vandaag nog een afspraak.

Of vraag direct via onze website een offerte op. Gratis en vrijblijvend.

Offerte opvragen