Hypotheek en huis (ver)kopen

Dat is het, dat is ons droomhuis! We hebben ‘m, dé koper van onze woning! Gefeliciteerd! Nu regelen wij de rest.

Nou ja, de juridische kant van het verhaal. Inpakken en verhuizen moet u zelf doen. Wij bewaken het financiële proces voor u en zorgen dat iedereen op tijd de juiste documenten ontvangt. De leveringsakte en de hypotheekakte stellen wij snel en vakkundig op. De officiële overdracht vindt daardoor op korte termijn plaats. Dat is onze taak, dat regelen wij voor u.

Huis officieel overdragen

Koopcontract getekend, bedenktijd voorbij en ontbindende voorwaarden onnodig gebleken? Dan kunt u de leveringsakte, ook wel transportakte genoemd, ondertekenen. Hiermee regelt u de officiële levering (overdracht) van een woning. Voor het opstellen en ondertekenen van een leveringsakte moet u naar de notaris.

Hoe komt u snel aan een leveringsakte?

Als de verkoop eenmaal rond is, wilt u het officiële gedeelte snel en goed afhandelen. Dat begrijpen wij. Door onze ruime ervaring als notaris in onroerend goed stellen wij leveringsakten snel én vakkundig op. Wij controleren altijd de juridische status van de woning en de verkoper. Eventuele problemen rondom de overdracht kunnen wij daardoor tijdig oplossen. Wat er in de leveringsakte staat, leggen wij in gewoon Nederlands uit. Zo weet u, maar ook de (ver)kopende partij precies waar hij voor tekent. Na het ondertekenen van de akte (het passeren) schrijven wij een gewaarmerkte kopie van de leveringsakte in bij de openbare registers van het Kadaster. De overdracht is dan een feit: iedereen kan zien wie de nieuwe eigenaar is.

Hulp nodig bij de officiële overdracht van een huis?Vraag via onze website een offerte op. Gratis en vrijblijvend.
Offerte opvragen

Tip!

Als wij de leveringsakte voor u opstellen, kunnen wij de hypotheekakte sneller opmaken. U bespaart dan tijd en geld.

Uw droomhuis financieren

Een hypotheekakte is een belangrijk juridisch document. In een hypotheekakte staat tegen welke voorwaarden u geld leent van een financiële instelling (meestal de bank). Uw huis geeft u daarbij als onderpand. Als u de rente en de aflossing van de lening niet meer betaalt, mag de bank uw huis verkopen en met de opbrengst de schuld aflossen. Zo werkt – in het kort – een hypotheek of hypotheeklening. De afspraken over de lening beschrijft u in de hypotheekakte.

Hoe komt u snel aan een hypotheekakte?

Heeft u eenmaal ‘ja’ gezegd tegen een hypotheek, dan nemen wij het daarna van u over. Wij onderhouden contact met alle partijen, verzamelen de benodigde documenten en zorgen ervoor dat iedereen de hypotheekakte op tijd ondertekent.

Behoefte aan ondersteuning bij de (ver)koop van uw huis?Vraag via onze website een offerte op. Gratis en vrijblijvend.
Offerte opvragen

Brochures over het (ver)kopen van een huis

Bij het kopen en verkopen van een woning komt veel kijken. Wat moet u regelen voordat uw droomhuis van u is? Wat zijn uw rechten en plichten? Wat zijn veelvoorkomende problemen? Het antwoord op deze en andere vragen leest u in de brochures Woning kopen (bestand opent in een nieuw scherm) en Woning verkopen (bestand opent in een nieuw scherm). De brochures zijn een uitgave van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Ons kantoor is lid van de KNB.

Waarom De VriesVellenga Leenknegt Notarissen inschakelen bij de (ver)koop van uw huis?

  • ondersteuning op maat
  • snelle levering van betrouwbare notariële akten
  • realtime inzicht via uw online dossier
  • ruime ervaring als notaris in meerdere rechtsgebieden
  • duidelijke uitleg, in begrijpbare taal
  • betrokken, wij denken met u mee bij elke stap van het proces
  • centrale ligging (Amersfoort), gratis parkeren

Behoefte aan ondersteuning bij de (ver)koop van uw huis?

Maak vandaag nog een afspraak.